ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΤΗΣ WBO Η ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΛΙΝΑΡΔΑΤΟΥ

Έγραψε ιστορία η Χριστίνα Λιναρδάτου! Η πυγμάχος του Perseas Boxing Club την Κυριακή 24 Μαρτίου 2019 κατέκτησε τον τίτλο της WBO στα 63,5kg (Super Lightweight) και ανακηρύχθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια! Η Ελληνίδα αθλήτρια επανέλαβε τον άθλο του Αντώνη Χριστοφορίδη, ο οποίος το 1941 στέφθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής στις ΗΠΑ, όντας ο πρώτος Έλληνας πυγμάχος που κατέκτησε έναν τόσο σπουδαίο τίτλο.

Αντίπαλος της, σε έναν συγκλονιστικό αγώνα, η αήττητη πρωταθλήτρια Καναδά Kandi Wyatt (No9 στην παγκόσμια κατάταξη), η οποία αν και βρισκόταν μπροστά μέχρι και τον 5ο γύρο, κατέληξε στο καναβάτσο μετά από ένα τρομέρο δεξί χτύπημα της Λιναρδάτου, κατά την διάρκεια του 6ου γύρου. Αυτό ήταν η αρχή του τέλους για την Kandi Wyatt. Η Καναδή πυγμάχος βρέθηκε άλλες δύο φορές αιμόφυρτη στο καναβάτσο, αναγκάζοντας τον διαιτητή να διακόψει τον αγώνα, ανακυρήσσοντας νικήτρια την Λιναρδάτου με TKO, ξεσηκώνοντας τον κόσμο που κατέκλησε το Αθλητικό Κέντρο ΔΑΪΣ.

Μετά την επιτυχία της η Ελληνίδα πρωταθλήτρια εκτοξεύτηκε στα rankings της παγκόσμιας κατάταξης. Πλέον, βρισκέται στην 1η θέση στα rankings της WBO!

Αξίζει να σημειωθεί, ότι για πρώτη φορά στην χώρα μας πραγματοποιήθηκε αγώνας επαγγελματικής πυγμαχίας για την διεκδίκηση παγκόσμιου τίτλου μιας οποσπονδίας ανάλογου κύρους , όπως η WBO, υπό την αιγίδα του Perseas Empire Promotions! Με αυτή την κίνηση ουσιαστικά ανοίγει ο δρόμος για την ανάδειξη της επαγγελματικής πυγμαχίας στην Ελλάδα, την γενέτειρα του αθλήματος.

Η Χριστίνα Λιναρδάτου εδώ και εννιά χρόνια είναι αθλήτρια του Perseas Boxing Club με προπονητή τον Μανώλη Λαβδάκη. Έκτός απο τον παγκόσμιο τίτλο της WBO, κατέχει επίσης και τους διεθνείς τίτλους της WBC και της UBF.